Ontdek: de rode wijn

Je hebt zowel witte als rode wijn, maar allebei deze soorten hebben zo veel verschillende soorten. In dit blog staat de rode wijn centraal en lees je alles over deze wijn en de verschillende soorten druiven. Iedere druiven soort heeft wel iets unieks, waardoor er voor ieder wat tussen zal zitten. Rode wijn druiven worden is veel verschillende landen geproduceerd en doordat het in verschillende landen wordt gemaakt heeft elk land wel weer een eigen soort en smaak.

De landen

In alle bekende landen waar wijn wordt gemaakt, maken ze ook rode wijn. Denk bijvoorbeeld aan de landen zoals Frankrijk, Italië en Australië. Elk land heeft een eigen klimaat en dus andere omstandigheden waar de wijn mee te maken heeft en dat heel invloed op de kwaliteit en de smaak van de wijn. Ook al gebruiken de landen bijvoorbeeld hetzelfde druivenras, dan nog is de smaak anders. Iedere wijn is daardoor uniek en daarom zijn er zoveel verschillende smaken.

Druivenrassen

Zoals eerder al is gezegd zijn er veel verschillende druivenrassen. Wereldwijd zijn er meer dan 100 die er worden gebruik. Elk ras heeft een ander klimaat waarin zij het beste tot hun recht komen. De bekendste blauwe druivenrassen voor rode wij zijn Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec. Al deze rassen komen oorspronkelijk uit Frankrijk.

Proeven of kopen?

Ben je nu benieuwd geworden naar de verschillende soorten en smaken rode wijn? Op www.degoudenton.nl kun je een groot aanbod vinden van betaalbare wijnen. Je kunt op de goudenton webshop bestellen en heel makkelijk filteren op alle verschillende aspecten van de wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *