Hoe kun je gezonder koken?

Gezonder koken

Wanneer je wilt afvallen is voedsel ook een zeer belangrijk aspect natuurlijk. Het is niet alleen belangrijk wat voor voedsel je allemaal eet maar ook op welke manier je dit bereid. Je kunt wel lekker een stukje kip gaan eten maar als je dit bakt in veel olie dan krijg je ook teveel vetten binnen. Ook is het altijd slimmer om gewoon lekker thuis te koken. Zo voorkom je dat er allemaal extra koolhydraten, vetten en zout in je eten komen. Als deze dingen zijn natuurlijk niet goed voor je als je er teveel van binnen krijgt. Als thuis wilt koken op een nog betere en gezondere manier dan kun je kiezen voor sous vide. Hoe kun je hiermee gezonder koken? Dat is omdat je nu gerechten kookt in water en zonder vet. Wanneer je normaal een stukje vlees zou bakken gaat hier ook een lik vet of olie bij in de pan. Dat is ook nodig want anders blijft het vlees vast plakken aan de pan. Op de sous vide komt er in principe geen enkel vet aanbod, behalve de vetten die al in het vlees zitten.

Gezonder koken

Groentes

Ook groente kun je op de sous vide manier koken. Sterker nog, dit is beter voor je ook. Je gaat namelijk gezonder koken op deze manier. Wanneer je iets sous vide kookt dan verpakt je het dus in plastic en dit stop je dan in het water. Op deze manier blijven alle voedingsstoffen en vitamines in de groente zitten en krijg je er dus meer van binnen. Zo eet je dus ook meteen gezonder. Bovendien kan je lichaam de groente ook beter verteren wanneer deze op de goede manier zijn gekookt. Dus als je op zoek bent naar een manier om gezonder te koken dan kan sous vide koken misschien wel de manier zijn voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *