Gezonde ingrediënten voor lekkere maaltijden

gezonde lekkere recepten

Koken is een kunst! En alle keukenprinsen en prinsessen weten dat. Dat gevoel die je ervaart, wanneer men je prijst hoe lekker je gerechten smaken. Ja, is er om trots van te worden! Maar wat zitten er allemaal in je gerechten?

Vele gerechten zijn lekker, maar ze bevatten ongezonde ingrediënten. Denk maar aan junk food. Ze smaken wel heerlijk, maar ze bevatten behoorlijk veel zout, conserveermiddelen en vetten. Ingrediënten hebben een invloed op onze gezondheid. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor ingrediënten je gebruikt , gezonde ingrediënten.

Met gezonde ingrediënten kun je heel veel doen. Er bestaan een tal van recepten met gezonde ingrediënten die je nuttig kunt gebruiken voor een gezond leven. In deze blog zal je over een paar van die gezonde lekkere recepten te weten komen. Lees maar verder.

Wrap met aardappelen, komkommer , wortelen en sla

Aardappelen bevatten heel veel koolhydraten en vitamines en helpen voor een goede darmwerking. De komkommer bevat mineraal kalium die je vochtgehalte in balans houdt en je bloeddruk in stand. Wortelen zijn heel goed voor het afslanken. De sla bevat antioxidanten die hart-en vaatziektes kunnen voorkomen. Dus deze wrap is supergezond. Met wat kaas en dressing smaakt het nog heerlijker.

gezonde lekkere recepten

Tomatensoep met prei en bok choy

Klinkt en ziet er heel simpel uit, maar is heel gezond. Tomaten zijn rijk aan kalium die zorgen voor een stabiele bloeddruk. De prei bevat boordevol vitaminen en vezels die zorgen voor een goede stoelgang. Bok choi is een ultieme geneeskrachtige groente. Het helpt namelijk kanker te voorkomen..

Kippensoep met aardappelen , soepgroente en spinazie

Wanneer men ziek is is kippensoep altijd aangeraden. Maar waarom? De kip in de soep bevat immuun versterkende stoffen die goed zijn voor griep of koorts. De soepgroente bevat mineralen die rustgevend werken en ontstekingen en kanker helpen te voorkomen. En het helpt je ook af te vallen.

De spinazie bevat vitaminen die ook helpen je weerstand te versterken. Maar niet alleen je weerstand. Het is ook goed voor je ogen en huid. Dus als je wat grieperig zijn deze gezonde lekkere recepten echt aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *