De green egg, dé barbecue die je moet hebben

green egg

Wanneer jij een fervent barbecue master bent, dan ken jij vast en zeker de green egg. Deze barbecue reeks bestaat al sinds de jaren 70 en is sinds enkele jaren erg populair. De naam naar green egg slaat natuurlijk op het uiterlijk van de barbecues. Ze zijn groot, in de vorm van een ei en groen, al heb je ook andere kleuren varianten, maar die heten weer anders.

In 1974 is de originele green egg zoals we hem tegenwoordig kennen bedacht. De ontdekker Ed Fisher was ervan overtuigd dat de eivorm van de barbecue en het gebruik van keramiek een aanwinst zou zijn voor de barbecue wereld. De green egg zorgt voor betere temperatuurcontrole, lager brandstofverbruik en een goed lucht doorstroming. Dit was destijds een grote stap omhoog van andere barbecues op de markt. Deze Mushi-kamado zoals deze barbecue in 1974 werd genoemd was nog niet perfect. Zo kwamen veel kamado’s beschadigd aan na transport omdat het keramiek niet al te sterk bleek. Ook waren de temperatuurverschillen groot waardoor de isolatie niet goed was en het laatste grote nadeel was dat de kamado’s vaak te zwaar waren voor de gemiddelde gebruiker.

green egg

Green egg 2.0

Deze nadelen werden in de loop der jaren aangepakt, en de oplossing bleek heel simpel. Het gebruik van een ander soort keramiek zou alle problemen oplossen. De keramiek die ontwikkeld is in samenwerking met NASA zorgde ervoor dat in de jaren 90 de eerste ‘Big Green Egg’ werd ontwikkeld en dit was uiteraard een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *