Chang bier is een heerlijke versnapering

Chang bier

Wanneer je in Thailand op vakantie bent geweest en je bestelde een verfrissend biertje, dan zul je waarschijnlijk het Chang bier hebben gedronken. Het kan de rijst zijn die erin is verwerkt die het bier de volle rijke smaak geeft. Het Chang bier heeft een alcohol percentage van 5% en is het beste bier van Thailand. Het Chang bier kwam in 1995 op de markt en het was de bevolking die er direct van wist te genieten. Het Chang bier had in een korte tijd de harten van de bevolking gestolen. Daarom is het niet verwonderlijk dat het Chang bier ook snel daarna internationaal verspreid werd. Het Chang bier dat in het Thais “olifant” betekent, kan nu tot het best verkopende biermerk van Thailand worden gerekend. Er zijn ook voor de handel meer verschillende soorten Chang bieren. Al deze biersoorten hebben een lage gisting.

Nadat het Chang bier in 1995 op de markt bracht werd, was het Carlsberg die het in 2001 tot 2003 internationaal verspreidde. In 2005 kwam aan de samenwerking een einde. Tegenwoordig brengt Interbev Chang dat door ThaiNey wordt gebrouwen, op de buitenlandse markt.

Diverse bieren

Het drinken van Chang bier

Het pilsener bier heeft een alcoholpercentage van 5%. Het wordt gemaakt van gerstemout met een kleine hoeveelheid rijst. Door de lage gisting is het Chang bier lichtzoet. Het bier heeft een witte schuimkraag en is bleek geel van kleur. Je kunt het land van de glimlach in je huis halen door op bijvoorbeeld een verjaardag Chang bier te schenken. Het is een bijzonder bier en ideaal om samen met je vrienden en kennissen weg te dromen naar de exotische stranden van Thailand. Je kunt het bier online bestellen. Wanneer je het bier voor 22.00 uur besteld, heb je het de andere dag al in huis. Geef je een BBQ en je schenkt daarbij Chang bier dan kan je party niet meer stuk.

Volle smaak